4.díl - Úsporný režim

V minulém díle jsme řešili úsporu energie během noci - dnes budeme v šetření energie pokračovat, tentokrát v situaci, kdy už nám do vybití baterie moc nechybí a je zapotřebí, aby telefon vydržel co možná nejdéle alespoň se základními funkcemi.



Z vlastních zkušeností vím, že bych často uvítal, kdyby mi telefon vydržel alespoň o hodinu, nebo dvě déle alespoň jako "telefon" a ostatní (v tu chvíli nepotřebné) funkce jenom napomohou jeho rychlejšímu vybití. Proto dnes vytvoříme profil "Úsporný režim", který při určité hladině baterie tento režim aktivuje. Zároveň si ponecháme pohodlnou možnost, jak úsporný režim rychle deaktivovat i znovu aktivovat. A nakonec by se hodilo pravidlo, pro automatickou deaktivaci úsporného režimu, pokud začneme telefon nabíjet.

Účel profilu:

  • Aktivovat úsporný režim při daných podmínkách (hladina baterie).
  • Ponechat možnost pro rychlou deaktivaci i aktivaci úsporného režimu (upozornění ve stavové liště).
  • V případě, že začne nabíjení, úsporný režim deaktivovat.
Poznámky:
  • V případě, že se nacházíme doma, tak fakt, že máme nízký stav baterie, by nám unikl asi pouze v noci - a pro tento případ už jsme si v minulém díle vytvořili "Noční režim". Proto pro profil "Doma" přidáme další položku a to deaktivaci profilu "Úsporný režim".
Video (Tvorba profilu "Úsporný režim"):





Video (Úprava profilu "Doma"):





Video (Tvorba profilu "Ukončit úsporný režim" a "Zapnout úsporný režim"):