1.díl - Nastavení domovského města a GTalk status

Na rozjezd dnes vytvoříme naprosto triviální profil, kterým si nastavíme automatické vyplňování GTalk statusu v závislosti na tom, jestli se nacházíme v daném městě, nebo kdekoliv jinde.

V nadpisu jsem záměrně použil slovo "domovského", protože s tím budou souviset další vazby - ale to až v příštích dílech :-). Jako názornou pomůcku jsem zvolil video - pohrával jsem si s myšlenkou k videu přidat i zvukový komentář, ale po prvním pokusu jsem jí hned zavrhl - komentovat video pro veřejnost opravdu není jednoduché a můj obdiv patří všem, kteří se do toho pustili...:-)

Z videa by mělo být zřejmé co, kdy a jak udělat. Ke každému dílu zároveň přidám textové poznámky pro vysvětlení detailů.

Účel profilu:

  • po příchodu do nastavené oblasti (domovské město) vykonat nastavené úkoly (zatím jen jeden).
  • po odchodu z nastavené oblasti vykonat nastavené úkoly (tzv. "Exit task").


Poznámky:

  • při nastavování polohy je v 99% zbytečné a energeticky náročné využívat GPS, proto nezapomeňte v tomto bodě deaktivovat tlačítko "GPS".
  • tzv. "Exit task" je v tomto případě nutné nastavit proto, aby po odchodu z nastavené polohy v GTalk statusu nezůstával text, který si nastavíme pro případ, že se v dané poloze aktuálně nacházíme.
  • pojmenování profilu, nastavené lokace a seznamu úkolů není povinné. Ale z důvodu přehlednosti a později i funkčnosti doporučuji tyto prvky logicky pojmenovat.
  • GTalk status sám o sobě Tasker nastavit neumí - je potřeba si z Marketu stáhnout "GTalk updater plugin". Je dostupný i zdarma, ale budou vás potom obtěžovat vyskakovací reklamy v notifikační liště, takže doporučuji těch pár korun za "Full verzi" utratit...:-).


Video: